
Biber Çeşitleri

KAPYA ÇEŞİTLER
Türkiye’de kapya biber tohumu iç talebi her sene yaklaşık 1,5 milyon ünite civarındadır.
Firmamız, bu büyüyen ve önem kazanan pazarda yere sağlam basabilmek adına hastalık ve zararlılara dayanıklı, uzun raf ömürlü, yüksek verimli, sera ve tarla koşullarına uygun, sanayi ve fresh markete uygun kapya biber çeşitleri ıslah etmiş ve ülke tarımının hizmetine sunmuştur.
SİVRİ ÇEŞİTLER
Sivri biber sanayilik amaçla da üretilse de genelde taze tüketim için iç ve dış pazar için üretilen önemli bir üründür. Toplam 1.1 milyon ton yıllık sivri biber üretiminin yaklaşık %50 örtüaltı koşullarında üretilmektedir. Bu yönü ile yıl boyu yaygın tüketimi olan yüksek katma değerli bir üründür.
Firmamız bu bağlamda hastalık dayanımları olan yüksek verim ve ürün kalitesine sahip rekabetçi çeşitleri ıslah etme üreticinin hizmetine özgün ürünleri sunma hedefini gütmektedir. Islah programlarımızdan yeni çeşit sunma hedeflerimizle birlikte günümüzde kapya çeşitlerimiz Türk tarımının hizmetindedir.


ŞİLİ ÇEŞİTLER
İçeriğinde çok sayıda mineral ve vitamin barındıran Şili biberi C, B6, K1, A vitaminleri ve potasyumca oldukça zengin bir sebzedir. Sindirim sistemini düzenleme yararı bulunan bu biber, kalp krizi riskini önemli ölçüde azaltır. Son yıllarda ürün çeşitliliği bağlamında üretimi ve tüketimi olan bir üründür.
Anadolu mutfak alışkanlıkları göz önüne alındağında hem örtüaltında hem de tarla koşullarında sebze üretim deseni içinde kendine yer edineceği düşünülen bu biber tipinde firmamız kendi ıslah ettiği şili biber çeşitleri ile tarımın hizmetindedir.