TOHUM ÇEŞİTLERİ

Ürünler

Fresh green chili peppers on cloth over a wooden surface, showcasing raw spicy ingredients.

Biber Çeşitleri

Biber; taze tüketim amacıyla hem örtüaltında hem açık alanda yaygın olarak yetiştirilmesinin yanında önemli bir endüstri bitkisidir. Salça, toz ve pul biber, turşu ve dondurulmuş ürün başta olmak üzere pek çok şekilde endüstride ham madde olarak kullanılmaktadır. Dünyada 36 milyon tondan fazla bir yıllık biber üretimi vardır. Türkiye 1.445.275 ton kapya biber, 420.918 dolma biber, 1.064.633 ton sivri biber ve 160.469 ton çarliston biber üretimi ile dünyada ikinci biber üreticisi ülkedir.
Önceki yıllara oranla üretimi giderek artan biberin getirisi diğer türlere göre daha yüksek olabilmektedir. Buda amaca uygun çeşit seçiminin önemini artırmaktadır. Bu doğrultuda üretici ve tüketici taleplerine uygun rekabetçi yüksek verim ve kaliteye sahip hastalık dayanımı olan biber çeşitlerini ıslahı ve Türk tarımına hizmet etmek firmamızın öncelikleri arasındadır.

Domates Çeşitleri

Dünya genelinde yaklaşık 200 milyon ton domates üretilirken, Türkiye bu alanda 13 milyon tonluk üretimle dünya genelinde 3.sırada yer almaktadır. Ancak, domates tohumluluğu konusunda hala dışa bağımlılığın %60 civarında olduğu göz önünde bulundurulmalıdır.
Firmamız, bu açığı kapatma ve daha sürdürebilir tarım vizyonuyla, iç pazarın yanı sıra ihracat potansiyeli bulunan hastalık ve zararlılara dayanıklı, raf ömrü yüksek, verimli domates çeşitlerinin ıslahı ve tohumluluk üretiminin öncelikleri arasında yer almıştır. Türkiye’nin iklim koşulları ve tarım potansiyeli, domates ıslahı ve tohumluluk üretimi için ideal bir zemin sunmaktadır. Firmamız bu alanda yapılan çalışmalarla Türkiye’nin tarımsal potansiyelini arttırarak yerli üretimin güçlenmesine katkıda bulunmayı amaçlamaktadır.

Kavun Çeşitleri

Dünya’da 27.349.214 ton kavun üretiminin 1.753.942 ton karşılayan Türkiye Çinden sonra en önemli kavun üreticisi ülkedir. Türkiye’de; Adana ili 202.233 ton, Konya ili 148.026 ton, Antalya ili 110.064 ton, Ankara ili 109.625 ton ve Manisa ili 99.637 ton ile en fazla kavun yetiştiriciliği yapılan illerdir. Türkiye’de kavun üretiminin yaklaşık % 85’ini, Kırkağaç, Hasanbey, Yuva ve Kışlık Sarı (Kuşçular) gibi inodorus grubu kavun çeşitleri, geriye kalan kısmını da Ananas ve Galia gibi cantalupensis grubu kavun çeşitleri oluşturur. Protein ve kalori içeriği çok fazla olmamakla birlikte, şekerler, vitaminler ve mineral maddelerce oldukça zengindir. Firmamız, Türkiye için önemli bir Pazar olan kavun tohumluğunda kendi ıslah ettiği hastalık dayanımı olan yüksek, yüksek verim ve kaliteye sahip örtüaltı ve tarla koşullarına uyumlu kavun çeşitlerini ıslah etmiştir.

Hıyar Çeşitleri

İNFO

Scroll to Top